Wie ben ik?

Ik ben Tatiana Gruijters , lactatiekundige en jeugdverpleegkundige 0-4 jaar. I. Ik ben werkzaam in het Centrum voor Jeugd en Gezin Utrecht, locatie Vleuterweide.
30 Jaar geleden ben ik gestart als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Na enkele jaren werd ik teamleider en (interim)- afdelingshoofd. In 1988 besloot ik de preventieve kant van de gezondheidszorg te gaan verkennen en sinds 22 jaar ben ik jeugdverpleegkundige 0-4 jr; een geweldig beroep! Wat is er mooier dan te mogen werken met kinderen en hun ouders in een bijzondere, maar ook kwetsbare periode in hun leven?
Steeds meer raakte ik overtuigd van de vele gezondheidsvoordelen van borstvoeding en de waardevolle betekenis die het kan hebben voor kind en ouders, maar zag regelmatig dat deze periode niet altijd vlekkeloos verliep… Daarom heb ik een aantal jaren geleden besloten de opleiding tot lactatiekundige te volgen aan de Hogeschool Utrecht.
Scholingen zorgen ervoor dat ik mijn kennis up-to-date houd. Elke 5 jaar dien ik me te hercertificeren of opnieuw examen te doen om het beroep als lactatiekundige te mogen blijven uitoefenen. In de afgelopen 22 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan met baby's die overmatig huilen , zuigelingen met reflux klachten en kinderen met een ( mogelijke )koemelkallergie.
Als lactatiekundige ben ik aangesloten bij de NVL en lid van het Lactatiekundig Netwerk Utrecht Stad en Omgeving . Als verpleegkundige ben ik BIG geregistreerd.

Lactatie speld

 lactatiekundige

Bij mijn lactatiekundige werkzaamheden komen mijn kennis , vaardigheden en jarenlange ervaring als jeugdverpleegkundige me goed van pas. Ik ben gewend de samenwerking te zoeken met collega lactatiekundigen, verloskundigen, kraamverzorgenden en verpleegkundigen/artsen binnen de 1e en 2e lijnszorg. Al het voorgaande zie ik dan ook als een waardevolle aanvulling en verrijking binnen mijn praktijk, en, naar ik hoop, niet alleen als een letterlijke " zorg die verdergaat " in mijn werk als jeugdverpleegkundige….