Als je vragen hebt over borstvoeding of moeilijkheden ervaart met het geven van borstvoeding, is het prettig een deskundige in te schakelen die met je meedenkt en meekijkt. De mogelijke oorzaak van jullie problemen kan dan sneller duidelijk worden. Samen kunnen we vervolgens gaan werken aan een bij jullie passende oplossing . Ik vind het van groot belang dat jullie als ouders hierbij de regie houden: het is immers jullie borstvoedingservaring!

Ik bied de volgende consulten aan:

 1. Zwangerschap (gesprek, eventueel borstonderzoek, voorlichting, 1 uur )
 2. Na de geboorte (anamnese, onderzoek van je baby, zn borstonderzoek en observeren van een voeding, inclusief verslag en 2 weken nabegeleiding, 1 tot 1.5 uur)
 3. Kolfconsult (incl. boekje: 'borst en baan", max 1 uur)
 4. Consult+ (1 consult in zwangerschap, 1 in eerste 2 weken na geboorte en telefonisch consult na 4-6 weken, inclusief verslag en 2 weken nabegeleiding)

Als je het prettig vindt , neem ik, waar nodig, contact op met je verloskundige, kraamverzorgende, huisarts of consultatieburo.

Naast deze consulten:

 1. Telefonisch consult : bij aanmelding zal ik je aangeven of ik verwacht dat dit voor jullie mogelijk is. Een korte, algemene borstvoedingsvraag kan ik natuurlijk altijd beantwoorden!
 2. E-mailconsult: dit is mogelijk als het een vraag betreft waarbij geen observatie van je baby, jezelf of een voedingsmoment nodig is. of als er eerder een consult heeft plaatsgevonden.
 3. Whatsappconsult: bedoeld voor een snelle beoordeling van foto's, video's en groeicurves.

Soms is het , om jullie weer op weg te helpen, tijdelijk nodig een hulpmiddel te gebruiken: deze heb ik bij me en kan je, als je dat wilt, bij me aanschaffen.

Zorgverleners:
Ben je verloskundige, kraamverzorgende, ( jeugd) verpleegkundige, jeugd-,huis- of kinderarts? Dan kun je bij mij terecht voor telefonisch overleg en/ of verwijzing van een cliënt en algemene, korte vragen.


 1. Tarieven consulten:
  Zwangerschap: € 52,50
  Na de geboorte: € 80,00 / uur
  Kolfconsult: € 42,50
  Consult+: € 165,00
  Telefonisch consult:
  starttarief: € 10,00, daarna € 1 / min
  E-mailconsult: € 30,00
  Whatsappconsult: € 20,00
  Zorgverleners: gratis

  De tarieven zijn inclusief reiskosten.
  Niet inbegrepen zijn eventuele parkeerkosten.

  Tip: steeds meer zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van een lactatiekundig consult. Kijk in je verzekeringspolis of op zorgwijzer.nl of dit ook voor jou van toepassing is.